Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ



Πολλοί φρίκαραν από τους αποκεφαλισμούς που κάνουν οι Τζιχαντιστές.
Και κυρίως κάποιοι ακραιφνείς χριστιανοί και ιδιαίτερα Ορθόδοξοι επιχειρούν να αποδείξουν πόσο βάρβαρο είναι το Ισλάμ!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι βαρβαρότητες των θρησκευτικά ορμώμενων ανθρώπων (αν μπορούν να ονομαστούν άνθρωποι) είναι τα χειρότερα που έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα.
Ιδιαίτερα στις μονοθεϊστικές θρησκείες.

Μόνο ανόητοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ή να αιτιολογήσουν τέτοια εγκλήματα.

Εθνικό σπορ στην Ελλάδα
Μόνο που όλοι αυτοί ξέχασαν ότι εκτός των άλλων βαρβαροτήτων, οι αποκεφαλισμοί αποτελούσαν το εθνικό σπορ της Ελλάδας μέχρι πρόσφατα.

Οι αποκεφαλισμοί πήραν τα πάνω τους και καθιερώθηκαν θεσμικά στο Βυζάντιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Οθωμανοκρατία, πέρασαν στην απελευθέρωση μετά την επανάσταση του 1821 και διατηρήθηκαν μέχρι την περίοδο της Κατοχής και του εμφυλίου.

Ιδιαίτερα οι επονομαζόμενοι εθνικόφρονες στην Ελλάδα δημοσιεύουν φωτογραφίες αποκεφαλισμών Πόντιων, Αρμενίων, Κούρδων κ.λ.π. από Τούρκους κατά τη διάρκεια των διώξεων και των συγκρούσεων.
Και στόχος αυτών των φωτογραφιών είναι να δείξουν την τουρκική βαρβαρότητα.

Μόνο που “ξεχνούν” ή αγνοούν ότι οι αποκεφαλισμοί αποτέλεσαν το εθνικό σπορ ιδιαίτερα στην Ελλάδα του εμφυλίου πολέμου.

Μεσοπόλεμος
Στα χρόνια του Μεσοπολέμου οι αποκεφαλισμοί ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένοι εναντίον των λήσταρχων.

Το ανελέητο κυνηγητό τους κατέληγε πάντα σε κομμένα κεφάλια. Τα κεφάλια των τριών σκοτωμένων ληστών Φώτη Γιαγκούλα, Πάντου Μπάμπανη και Κώστα Τσαμήτρα, μεταφέρθηκαν από τον Όλυμπο με πομπή μέχρι την Κατερίνη μετά από ταξίδι 14 ωρών.
Τα κεφάλια έβαλαν οι χωροφύλακες σε πάσσαλους και στη συνέχεια τα κάρφωσαν στα κάγκελα του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης. Οι αποκεφαλισμοί γίνονταν συνήθως από τα καταδιωκτικά αποσπάσματα και ενίοτε από γιατρούς ή ιατροδικαστές, που καλούνταν να διαπιστώσουν το θάνατο των ληστών. 
 

Έτσι κόπηκε και το κεφάλι του λήσταρχου Στέφανου Ζώγα από το γιατρό Βελτσίδη στο Ξηρολίβαδο Βέροιας, παρουσία εκατοντάδων κατοίκων του χωριού.
Όταν τα κομμένα κεφάλια δεν τα παλούκωναν, τα τοποθετούσαν σε άδειους τενεκέδες πετρελαίου ή σε τσουβάλια.

Στην περιοχή της Ελασσόνας όπου η ληστεία ανθούσε, μετά την επίδειξη στους χωρικούς τα έθαβαν στην άμμο του ποταμού, κάνοντας του κατοίκους να πιστεύουν ότι μερικά από αυτά βρικολάκιαζαν.
 Άλλοι συνήθιζαν να τα φωτογραφίζουν και να κάνουν συλλογή, όπως ο ιδιοκτήτης ενός καφενείου της Ελασσόνας που είχε περισσότερες από πενήντα τέτοιες φωτογραφίες. Τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού τα έβαζαν σε πάγο. Το κεφάλι του άγριου και αιμοβόρου λήσταρχου Γιώργη Σκουπραίου, μεταφέρθηκε στα Τρίκαλα μέσα σε δοχείο με πετρέλαιο και ειδικό φαρμακευτικό παρασκεύασμα. Τα κεφάλια των ληστών Γιαγκούλα, Τσαμήτα, Καραντώνη, Κουνελάκη, Καραπάνου, Μπελάρα και αρκετών άλλων βρίσκονται βαλσαμωμένα στο Εγκληματολογικό Μουσείο της Αθήνας, στα ράφια μιας μικρής ξύλινης ντουλάπας με διάφανο τζάμι. Τα κεφάλια δεν εκτίθενται στο κοινό και είναι μόνο για επιστημονική έρευνα. Το πιο καλοδιατηρημένο είναι αυτό του Φώτη Γιαγκούλα. (Πηγή: mixanitouxronou.gr).

Η περίοδος του εμφυλίου

Την περίοδο πριν τον εμφύλιο στην Ελλάδα (1944) εν όψει των επικείμενων εκλογών και του δημοψηφίσματος για τον βασιλιά το δεξιό παρακράτος οργίαζε σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Θάνατοι, βασανισμοί και επίδειξη κομμένων κεφαλιών με ζουρνάδες και νταούλια.

Αυτό το… «έθιμο» συνεχίστηκε και στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Αυτό το «έθιμο» ήταν τόσο αποκρουστικό που ανάγκασε ακόμα και τον Αμερικανό πρόξενο στην Ελλάδα, μετά από εικόνες που δημοσιεύτηκαν στις ΗΠΑ, με κομμένα γυναικεία κεφάλια,να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ελλάδα.

Η ελληνική απάντηση ήταν: «Οι κομμένες κεφαλές και η δημόσια επίδειξή τους αποτελούν ελληνικό έθιμο».

Υπάρχουν αρκετά φωτογραφικά ντοκουμέντα αυτού του βάρβαρου «εθίμου».
 











Υπάρχουν και άλλα πολλά ντοκουμέντα με αποκεφαλισμούς στην Ελλάδα και μπορείτε να τα δείτε εδώ:

7 σχόλια:

νεος είπε...

Τι λες ρε Μιχάλη, σοβαρά; Αποκεφάλιζαν και οι ελληνορθόδοξοι;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης αυτό γινόταν και από τον αμερικανικό στρατό κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, είχαν σαν συνήθειο οι στρατιώτες να στέλνουν σαν λάφυρο ένα κρανίο στις κοπέλες τους.

http://en.wikipedia.org/wiki/American_mutilation_of_Japanese_war_dead

Ανώνυμος είπε...

Eftixos pou exoume kai kapoion na mas anoigei ta matia

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ είπε...

Προσωπικα δεν κατακρινω τον δυναμικο τροπο αντιδρασης των μουσουλμανων,που με υπουλο τροπο οι Αμερικανοι επεμβαινουν στα του οικου τους,κατακρινω βεβαια τους αποκεφαλισμους,και επισημαινω οτι και οι μουσουλμανοι τα εκαναν παλαιοτερα και ακομα συνεχιζουν,οι δυτικοι και οι χριστιανοι αν μη τι αλλο "εκοψαν" την κακη συνηθεια.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον έκοψαν όλα τα κεφάλια που δε γούσταραν και η πρακτική πήρε προσωρινή αναβολή.

Ανώνυμος είπε...

Όλη η φιλοσοφία του Λένιν φαίνεται στο γράμμα προς τους μπολσεβίκους της Πένζα:

«Σύντροφοι! Η εξέγερση των κουλάκων στις πέντε διοικητικές σας Περιφέρειες, πρέπει να συντριβεί χωρίς έλεος.

Τα συμφέροντα ολόκληρης της Επανάστασης το απαιτούν αυτό, γιατί η τελική και αποφασιστική μάχη με τους απανταχού κουλάκους τώρα ξεκινάει.


Πρέπει να δοθεί ένα παράδειγμα:
1. Κρεμάστε (και εννοώ έτσι ώστε να τους βλέπουν) όχι λιγότερους από 100 γνωστούς κουλάκους, πλούσιους , αιματοπότες.
2. Δημοσιεύστε τα ονόματά τους.
3. Πάρτε όλη την σοδειά τους.
4. Προσδιορίστε τους ομήρους…
Κάντε το έτσι, ώστε σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων ο γύρω κόσμος να βλέπει, να τρέμει, να γνωρίζει και να φωνάζει: Σκοτώνουν και θα συνεχίσουν να σκοτώνουν αυτούς τους αιματοπότες, τους κουλάκους…
Δικός σας Λένιν
ΥΓ Βρείτε σκληρότερα άτομα».
Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ εκδόσεις ΙΟΛΚΟΣ τόμος 2ος του N. Ferguson.



Νεκτάριος είπε...

Μιχαλακη δεν εχεις ακουσει οτι οι αριστεροι κοβαν καρωτιδες με τις παλιες κονσερβες?Αλλα βλεπεις δε σου επιτρεπεται να εισαι αντικειμενικος για χαρη του κομματος και να παρουσιαζεις με τα χειροτερα σχολεια οτιδηποτε ελλαδητικο μεχρι και το ισλαμ θεωρεις καλυτερο απο μας τοσο πολυ εχεις θολωσει απο το μισος που τρεφεις μεσα σου για εμας.